Torsdag morgen ble de to Fifa-toppene arrestert på hotellet Baur au Lac utenfor Zurich i Sveits.

Hawit og Napout var begge på hotellet i forbindelse med et møte i Fifas eksekusjonskomité som er samlet for å vedta en rekke reformer i den skandaleforfulgte organisasjonen. Begge sitter som visepresidenter i denne komiteen i tillegg til vervene i ledergruppen i Fifa.

- Fotballen er i en now-or-never-situasjon  

Alfredo Hawit, som er fra Honduras, er president i Concafaf, forbundet som organiserer fotballen i Nord- og Sentral-Amerika samt Karribien. Han tiltrådte som president etter at den forrige presidenten, Jeffrey Webb ble arrestert i slutten av mai.

Juan Angel Napout, som er fra Paraguay, er president for Conmebol, den sør-amerikanske fotballorganisatoren.

Er sendt til USA

Begge ble arrestert som følge av en arrestbegjæring utstedt av amerikanske myndigheter i forrige uke. Ettersom begge motsetter seg utlevering har USA 40 dager på formelt å begjære dem utlevert, før retten tar stilling til begjæringen, skriver Federal Department of Justice and Police i en pressemelding.

Da sveitiske myndigheter 27. mai i år pågrep syv Fifa-topper i den første runden med arrestasjoner, valgte to av dem ikke å kjempe mot utlevering. De to, Jeffrey Webb og José Maria Marin, ble overført til amerikanske myndigheter henholdsvis 15. juli og 3. november. For de øvrige fem; Eugenio Figueredo, Euduardo Li, Julio Rocha, Costas Takkas og Rafael Esquivel, venter man fortsatt på en kjennelse.

I en pressekonferanse i Zurich snakket Francois Carrard, styreleder for Fifas reformkomité om de siste arrestasjonene. Han omtalte det som et «meget viktig skritt» som ledd i endringer «slik at Fifa kan fornye seg selv», skriver BBC.com

Han anerkjente at situasjonen for Fifa er alvorlig:

- Fifa går gjennom en stor krise - en krise er en unik mulighet for endring, for fornyelse, påpekte han.

Se på DNtv: Her blir de kjørt bort

Ny storaksjon mot FIFA
Ifølge New York Times ble over et dusin personer pågrepet av sveitsisk politi.
00:48
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.