Saken oppdateres.

Sveitseren Gianni Infantino oppnådde 115 stemmer i andre stemmerunde. Favoritten sjeik Salman bin Ebrahim al-Khalifa fikk 88 stemmer og måtte innse at slaget var tapt. Infantino blir nå Sepp Blatters etterfølger som FIFA-president.

– Fotballen og FIFA har vært gjennom en trist tid, men den tiden er nå over, sa en emosjonell Infantino i sin takketale.

Prins Alis stemmer avgjorde

Valget av president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) ble avgjort rundt klokken 18.00 norsk tid fredag. Etter første stemmerunde, oppnådde Infantino 88 stemmer, mens sjeik Salman bin Ebrahim al-Khalifa fikk 85. De to andre kandidatene, Jérome Champagne og Prins Ali bin al-Hussein, fikk henholdsvis sju og 27 stemmer ved første stemmerunde. Mange av dem som stemte på Prins Ali ved første stemmerunde stemte på Infantino ved andre stemmerunde, noe som bikket seieren i Infantinos favør.

Seierherren var tydelig beveget da han skulle holde sin takketale. Den språkmektige presidenten innledet med å si «kjære venner» på ulike språk. Deretter lovet han nye tider i FIFA.

– Jeg kan ikke uttrykke mine følelser. Tidligere fortalte jeg at jeg gikk gjennom en reise. En reise som fikk meg til å møte mange mennesker som lever av fotball hver dag. Mennesker som fortjener at FIFA er høyt respektert. Vi skal gjenoppbygge ryktet til FIFA. Alle skal være stolte av FIFA.

Han understreket at han vil være en inkluderende leder som ser alle.

– Jeg vil være president for alle de 209 nasjonene. Jeg vil fortsette å reise verden rundt og jeg vil arbeide med alle dere for å gjenoppbygge FIFA, sa han til salen i Zürich før han avsluttet.

– Tusen, tusen takk. La oss arbeide sammen.

Norsk jubel

De nordiske landene var tidlig klare på at de støttet Infantinos kandidatur. Andreas Selliaas, sportskommentator og idrettspolitisk ekspert, fortalte følgende til TV 2 om stemningen i salen like etter at valgresultatet var klart:

– Jeg opplevde en norsk fotballpresident som jublet. Infantino vant klart. Det var nok overraskende for mange her.

Han tror også valgets taper, sjeik Salman bin Ebrahim al-Khalifa, tok tapet tungt.

– Jeg tror Salman er skuffet og forbannet nå. Jeg tror han forventet en enkel seier i dette valget. Han har vært veldig selvsikke

Følg markedet med DN Investor

Les også:

Seniorøkonom: Ledigheten begynner å spre seg til flere yrker

- Jeg synes nesten det er litt for godt til å være sant

Gigantselskaper i kulissene bak Kinas fotballrevolusjon

Se DNtv: Hun løper «Tour de finance» hver dag

Janne Log løper «Tour de finance» fra Frogner til Fornebu hver dag
Slik får konserndirektøren i Evry trent i tidsklemma. En mil om dagen klarer alle, smiler hun.
01:37
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.