Etter å ha fått sparken som Rubicon-sjef etter en fuktig natt på tv-messen i Cannes ifjor vår, gikk mangeårig suksessprodusent Lasse Hallberg til sak mot sin tidligere arbeidsgiver Rubicon TV. Fjorårets regnskap for selskapet viser at selskapet måtte ut med 4,7 millioner i «godtgjørelse til avgått daglig leder». Saken endte i juli ifjor i et forlik. Resultatet før skatt for Rubicon ble på minus 5,5 millioner kroner.

Millionforlik
- Dette er summen som Lasse Hallberg fikk etter forliket ifjor, du kan kalle det en sluttpakke eller en kompensasjon, sier administrerende direktør Pål Kruke Kristiansen i Rubicon TV. Han tok over som sjef i selskapet etter Hallbergs avgang i mai ifjor.

- Er Hallbergs lønn for regnskapsåret inkludert i dette beløpet?

- Nei, dette beløpet kom i tillegg til den vanlige lønnen, sier Kristiansen og understreker at han ikke ønsker å kommentere detaljene i avtalen ytterligere.

De 4,7 millionene er ifølge Kristiansen en «etterlønn» som Hallberg i henhold til sin kontrakt hadde krav på ved et eventuelt brudd på kontrakten. I tillegg har lederskiftet også ført med seg endringer i organisasjonen som har kostet selskapet penger.

- Jeg kjenner ikke igjen tallet og for øvrig har jeg ikke anledning å kommentere en konfidensiell avtale, sier Lasse Hallberg om beløpet på 4,7 millioner.

- Vi ble enige om å gå hver og en til sitt og jeg er vel egentlig sjeleglad for det og trives i dag som fisken i vannet, legger han til.

Skjebnesvangert nachspiel
I et intervju med VG Helg ifjor fortalte Hallberg om episoden som tilsynelatende utløste konflikten med Shine og Metronome Spartacus, eierne av Rubicon som Hallberg på den tiden var sjef for. Etter et arrangement under den årlige tv-messen i Cannes, fortalte Hallberg ifølge avisen at han tok tak i en lysekrone som hang i taket, for å svinge seg i den. Episoden utløste i april en permisjon på ubestemt tid, som få uker senere endte i at suksessprodusenten sluttet som sjef i selskapet. Hallberg har stått bak suksesser som «Big Brother», «Mandagsklubben» og «Mesternes Mester».

Streik kostet millioner
Andre årsaker til Rubicon TVs dårlige resultat i året som gikk, er ifølge Kristiansen streik og dårlig inntjening på drama og underholdning. Dramaserien «Lilyhammer» har til tross for internasjonal oppmerksomhet og anerkjennelse ennå ikke bidratt til noe overskudd.

– På veldig kort tid har vi blitt en veldig stor dramaprodusent, vi har brukt tiden på å bygge en dramaorganisasjon som kan håndtere større volum. Ingen kunne ane og forutse suksessen til «Lilyhammer», sier Kristiansen, som føyer til at Rubicon TV ikke er alene i markedet om å slite med å levere gode marginer på underholdning og drama.

Dramaserien «Lilyhammer», som i 2012 hadde tidenes høyeste seertall på en dramapremiere på norsk tv, har foreløpig ikke tjent inn det den har kostet å produsere for selskapet. Andre sesongen av serien ble også, sammen med krimserien «Det tredje øyet» som skal sendes på TV 2 denne våren, rammet da Norsk Filmforbund i mai i fjor tok ut sine medlemmer i streik. Streiken alene skal ha kostet prosjektene flere millioner tilsammen.

<b>Teekay-skip hugges opp på stranden</b>

<b>Eksperter advarer mot boligstimulering</b>

<b>Derfor skal boligprisene falle videre</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.