Åpningshelgen til storfilmen «Skjelvet» ble i helgen sett av 154.354 besøkende etter premieren 31. august, viser tall fra Nordisk Film Distribusjon mandag. Det gjør at filmen presterer den sterkeste åpningshelgen på norske kinoer i 2018, før «Mamma Mia!» (141.897) og «Mission Impossible – Fallout» (106.728).

Totalt har over 161.000 besøkende sett Skjelvet, inkludert forhåndsvisninger.

«Helt fantastisk»

Tallene ga samtidig «Skjelvet» den nest sterkeste åpningshelgen for en norsk film noensinne – kun slått av «Kon Tiki» med over 165.000 i 2015. Samme år hadde også «Skjelvets» forgjenger «Bølgen» premiere. Den fikk 135.000 besøkende etter sin åpningshelg.

«Skjelvet» er Johan Andreas Andersens debut som spillefilmprodusent og Fantefilms andre såkalte katastrofefilm – etter nettopp «Bølgen».

Andersen er storfornøyd med oppmøtet.

– Jeg er ekstremt glad og stolt over at så mange har valgt å se «Skjelvet» denne helgen. At vi har fått en av tidenes beste åpningshelger for en norsk film er helt fantastisk, skriver regissøren i en sms til DN.

Skal til utlandet

I mai kjøpte distributøren Magnolia rettighetene til filmen for det amerikanske markedet. «Skjelvet» blir også å se i Tyskland, Canada, Russland, Tyrkia og India og flere land i Midtøsten og Asia, skriver Rushprint.

Det ble spekulert om «Skjelvet» ville havne på den norske kortlisten over kandidater til årets Oscar-utdeling. Der måtte den derimot se seg slått av «Utøya 22. juli», «Blindsone» og «Hva vil folk si».

Tirsdag avgjøres hvilken film som blir den norske kandidaten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ser livsgrunnlaget smelte bort
Hotelleier og fjerde generasjons istunnelmaker i Rhônebreen, Philipp Carlen, ser nå isbreen smelte bort under føttene.
01:16
Publisert: