Harvey Weinstein grunnla The Weinstein Company sammen med broren Robert Weinstein i 2005, og produserte storfilmer som «Kongens tale» og «Django Unchained» gjennom selskapet.

Nå melder blant annet The San Francisco Chronicle at styret i selskapet begjærer det konkurs, etter at samtaler om salg av selskapet til en gruppe eksterne investorer kollapset. Salgsavtalen var antatt å ha en verdi på rundt 500 millioner dollar, og skulle gi ny kapital til selskapet.

– Selv om vi anerkjenner at dette er et ekstremt uheldig utfall for våre ansatte, kreditorer og andre ofre, har ikke styret noe annet valg, heter det i en uttalelse fra styret, gjengitt i The New York Times.

Saksøkt av staten

Salgsavtalens kollaps skjer som en konsekvens av at statsadvokaten i New York saksøkte selskapet tidligere i februar for ikke å ha beskyttet sine ansatte fra ugjerningene til grunnlegger og tidligere administrerende direktør Harvey Weinstein.

Weinstein ble i oktober i fjor anklaget for seksuelle overgrep og trakassering av en rekke kvinnelige skuespillere og tidligere ansatte.

Avsløringene som kom frem i aviser som The New York Times og New Yorker ble starten på Metoo-kampanjen, som har preget medie- og underholdningsbransjen helt siden i fjor høst.

Weinstein fikk kort tid etter sparken som direktør fra The Weinstein Company.

Redder gjenstående verdier

Styret i The Weinstein Company sier i en uttalelse at en ryddig konkursprosess er den eneste måten selskapet kan maksimere sine gjenstående verdier.

Selskapet har siden 2005 produsert et hundretall filmer og tv-serier med profilerte filmskapere og skuespillere som Meryl Streep, Quentin Tarantino og Jennifer Lawrence.

Listen over publikums- og Oscar-vinnere i selskapets filmografi er lang, med filmer som «De urørlige», «The Silver Linings Playbook» og «Inglorious Basterds».

Weinstein ble en av Hollywoods mektigste menn som grunnlegger og administrerende direktør for det berømte produksjonsselskapet Miramax Films, med særlig suksess på slutten av 80- og tidlig på 90-tallet.

I løpet av sin tid som Miramax-sjef produserte han filmer som «Pulp Fiction», «Bridget Jones' dagbok» og «Good Will Hunting».

Det var før dagene som Hollywood-mogul fikk en brå slutt i fjor.(Vilkår)