I kunstens navn ser det ut til at flere prominente filminstruktører har klart å bidra til en avtale som skal sikre fortsatt produksjon av 35 mm-film fra den siste produsenten, Eastman-Kodak, skriver ing.dk.

Kodak hadde ifølge Wall Street Journal opprinnelig håpet at folk fra filmbransjen ville investere direkte i den siste gjenværende filmrull-fabrikken.

I stedet ser det ut til at en avtale om at filmselskapene skal kjøpe en viss mengde 33 mm-film fra Kodak i flere år fremover er i boks, selv om de fleste film- og tv-produksjoner tas opp digitalt.

Blant annet har Hollywood-instruktører som Quentin Tarantino og Batman-instruktøren Christopher Nolan ført en kampanje overfor sjefene av de store filmstudioene for å bevare produksjonen av 33 mm-filmen.

- Er døden for kinoen

Tarantino sa følgende til avisen The Guardian ved filmfestivalen i Cannes i mai:

- Hvorfor skulle en etablert filmskaper filme digitalt? Det skjønner jeg faen ikke. Digital produksjon er døden for kinoen slik vi kjenner den. Det er offentlig tv.

Kodak har selv argumentert med at filmstrimmelen er bedre egnet til arkivering, da formatet vil kunne leses i mange år fremover uten å måtte flyttes til et nytt medium.

Ifølge Wall Street Journal er det ventet at filmstrimmel-produksjonen vil utgjøre mindre enn ti prosent av Kodaks inntekter på 2,2 milliarder dollar i år.  Kodak strever hardt med å komme på fote igjen etter at selskapet måtte søkeo m konkursbeskyttelse i 2012.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Kodak-sjef om hvorfor alt gikk galt