Tidligere denne uken begjærte styret i The Weinstein Company selskapet konkurs, etter at samtalene om et oppkjøp kollapset.

Nå er samtalene i gang igjen.

En investorgruppe ledet av den amerikanske milliardæren Ron Burkle og tidligere medlem av Barack Obama-administrasjonen, Maria Contreras-Sweet har kommet til enighet om å kjøpe opp selskapet for 500 millioner dollar, eller rundt fire milliarder kroner.

Det melder blant annet Variety og The Guardian fredag.

– Vi er glade for å kunne annonsere at vi har kommet til en avtale om å kjøpe eiendelene til The Weinstein Company. Dette for å kunne lansere et nytt selskap, med et nytt styre og en ny visjon, sier Contreras-Sweet i en uttalelse i forbindelse med oppkjøpet.

Investorgruppen tar over selskapets gjeld på over 225 millioner dollar.

Kompenserer ofrene – Weinstein tjener ingenting

Inkludert i avtalen er et fond verdt 90 millioner dollar, som vil bli opprettet for å kompensere ofrene for grunnlegger og tidligere administrerende direktør Harvey Weinsteins ugjerninger.

Weinstein trakk seg fra styret i sitt eget selskap i fjor høst, etter avsløringer av omfattende seksuelle overgrep og trakassering av flere titall kvinner gjennom flere tiår.

Det ble startskuddet for den massive Metoo-kampanjen, som har preget både medie- og underholdningsbransjen siden.

– Denne avtalen gir en mulighet til å kompensere ofrene og beskytte jobbene til våre ansatte, skriver styret i The Weinstein Company, der Harvey Weinsteins bror Bob sitter som styreleder, i en uttalelse om oppkjøpet.

Oppkjøpet redder jobbene til over 150 ansatte i selskapet. Ifølge The Guardian er en forutsetning for avtalen at den ikke gagner Harvey Weinstein økonomisk.

Hjulpet av statsadvokaten

At avtalen om oppkjøp kollapset tidligere denne uken skjedde som en konsekvens av at statsadvokaten i New York saksøkte selskapet tidligere i februar for ikke å ha beskyttet sine ansatte fra ugjerningene til sin tidligere administrerende direktør.

At oppkjøpet nå går i orden, skyldes blant annet at statsadvokat Eric Schneiderman har vært deltagende i forhandlingene. Han satt som forutsetning for oppkjøpet at Weinstens ofre skulle bli kompensert.

– Vi setter stor pris på innsatsen fra statsadvokat Schneiderman og hans stab for å ha sikret denne avtalen. Vi anser dette for å være et positivt utfall etter hva som har vært utrolig vanskelige omstendigheter, skriver Weinstein Company-styret.

Styreformann Bob Weinstein trekker seg som følge av avtalen, og tar med seg datterselskapet Dimension Films vekk fra selskapet.

Mektig selskap

Harvey og Bob Weinstein grunnla The Weinstein Company sammen i 2005, og har produsert storfilmer som «Kongens tale», «Inglorious Basterds» og «Django Unchained» gjennom selskapet.

Selskapet har siden den gang produsert et hundretall filmer og tv-serier med profilerte filmskapere og skuespillere som Meryl Streep, Quentin Tarantino og Jennifer Lawrence.

Harvey Weinstein grunnla og ledet også det berømte produksjonsselskapet Miramax Films i 1979, og slo seg opp som en av Hollywoods mektigste menn med stor suksess på slutten av 80- og starten på 90-tallet.(Vilkår)