Gjeldende krav til motsyklisk kapitalbuffer for banker, finansieringsforetak og morselskap i finanskonsern som ikke er forsikringskonsern, er i dag på én prosent. Finansdepartementet besluttet 18. juni 2015 at motsyklisk kapitalbuffer skal utgjøre 1,5 prosent fra 30. juni 2016.

Hvert kvartal skal Norges Bank gi råd til Finansdepartementet om hvorvidt det er behov for å endre kapitalbufferen. Ved denne korsveien konkluderte sentralbanken med at det ikke er nødvendig.

Kapitalbufferen er tenkt å gjøre bankene mer solide og robuste overfor utlånstap. Tanken er at den skal demme opp for faren for at bankene skal redusere sin kredittgivning i en nedgangskonjunktur.

Les også: Norges Bank kutter renten

- Jeg stusser over det. Jeg stusser over at de reagerte så fort

 

Se på DNtv: Skremte bort velger

 

Skremte bort velgere
Lokale Frp-topper mener partiledelsen skremte egne velgere, ifølge en DN-underseøkelse. DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim kommenterer undersøkelsen på TV 2.
06:48
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.