Oslo Børs er tradisjonelt blitt kalt en oljebørs. Hele 43 selskaper er notert på energiindeksen på børsen, hvorav Equinor er den klart største . Når du ser på kursutviklingen på denne indeksen, skulle man tro at alt er i skjønneste orden og at olje fortsatt er et likandes produkt. Indeksen har steget med 20 prosent fra nyttår.

– Det betyr lite i den store sammenhengen, sier finansredaktør Terje Erikstad i ukens episode av Finansredaksjonen. Prisingen av oljeselskapene verden over har stupt siden 2004.

Det er lite tvil om at oljealderen er på hell, men hva skjer om MDG kommer til makten og setter sluttdato for oljeproduksjon? Da kommer i alle fall kassene til oljeselskapene å være proppfulle av penger de ellers skulle ha brukt til leting etter ny olje. Det kan investorene få glede av.

Hør Finansredaksjonen her eller der du ellers hører podkast. Da får du høre hvorfor du bør investere i oljeaksjer nå – men ikke i pensjonssparingen din. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.