I ukens episode av Finansredaksjonen snakker vi om oljeprisen. Den har falt over 35 prosent det siste halve året og ligger nå nær samme nivå som før Russland invaderte Ukraina. Det ser ikke ut til å gå ut over fremtidstroen til selskaper tilknyttet oljeindustrien.

I Norges Banks ferske rapport Regionalt nettverk er det kun én bransje som fortsatt ser lyst på lønnsomhet og egen aktivitet i 2023. Det er oljeleverandørindustrien. Tidligere denne uken kom det tall fra SSB som viste at 156 900 personer jobber direkte eller indirekte i denne industrien, så det er bra optimismen er stor.

Børskommentator Thor Christian Jensen tror forskjellen mellom oljeprisen og børsverdiene på oljerelaterte selskaper vil lukkes ved at kursene begynner å falle. Finansredaktør Terje Erikstad viser til at prognosemakerne tror oljeprisen vil være 96 dollar per fat om ett år (medianestimat). Stemmer det vil haikjeften lukke seg med underkjeven ( oljeprisen) først. I dag er oljeprisen 78 dollar fatet.

Det er ikke lett å spå. Særlig ikke om oljeprisen. Men du kan bli litt klokere ved å høre ukens episode av Finansredaksjonen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.