– Vi har vært opptatt av å bygge sterke kompetansemiljøer for eksempel rundt IT regionalt, i motsetning til andre som outsourcer til India. Dette er en premiering til de som har gjort det, og en straff til de som har vært opptatt av å bygge opp kompetansearbeidsplasser i nærmiljøet, sier administrerende direktør Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest til Nationen.

Han sendte bekymringsmeldingen til politikerne i finanskomiteen på vegne av sparebankene på grunn av regjeringens planer om å skattlegge finansnæringen med 3,5 milliarder kroner neste år. Den nye skattleggingen av finansnæringen var et viktig element i skatteforliket som ble vedtatt på Stortinget tidligere i år.

Finanskomiteens leder Hans Olav Syversen (KrF) sier at han forstår bekymringen.

– Vi må se på utformingen og hvordan det vil slå ut i Bank-Norge. Hvis man legger alt på ansatte, vil det være en disfavør av dem som velger å ha mange ansatte her i Norge, sier Syversen.

Alle partiene i finanskomiteen med unntak av SV og MDG ble enige om forliket om bedriftsbeskatning i begynnelsen av mai. Venstre tok et klart forbehold om hvordan skatten skulle innføres. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Ikke urimelig finansskatt? dnPlus (DN+)

 
Åpner for å droppe finansskatt på 3,5 mrd. dnPlus  (DN+)

Skal dra inn 3,5 mrd. fra finans dnPlus  (DN+)