Finnair, Norwegians tredje største aksjonær, planlegger å selge alle sine aksjer i Norwegian - trolig allerede i dag, skriver Dagens Næringsliv.

Og allerede før halv ni i dag kommer meldingen om at alle aksjene er solgt for 53 millioner euro, eller rett i overkant av 400 millioner kroner.

Ifølge handelssystemet på Oslo Børs ble aksjene solgt for 247 kroner stykket. Fredag sluttnoterte Norwegian-aksjen på 252,80 kroner.

Flyselskapet Finnair, med den finske staten som største eier, benytter dermed den kraftige kursoppgangen i Norwegian til å sikre seg en solid haug med cash og en enorm gevinst.

Med en salgssum rett over 400 millioner kroner sikrer Finnair seg en samlet gevinst på 260 millioner kroner på sin eierandel på 4,7 prosent.

Spredd på flere
Finnair ble storaksjonær i Norwegian da det solgte datterselskapet FlyNordic til Norwegian med oppgjør i aksjer. Avtalen kom endelig i havn sommeren 2007 .

Siden januar 2007 har Norwegian-aksjen steget 208 prosent.

Aksjene som selges blir etter det DN erfarer spredd på flere av de andre store Norwegian-aksjonærene. Blant disse er Folketrygsfondet og Skagenfondene i tillegg til flere norske og utenlandske institusjonelle investorer.

Største eiere i Norwegian er Bjørn Kjos og hans selskap HBK, samt Folketrygdfondet som har kjøpt seg kraftig opp i det siste.

Les også: - Det er ren matte


Disse Norwegian-tallene har du aldri sett før
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.