- Vi anslår at boligprisene vil fortsette å stige med 6 til 7 prosent årlig takt med konjunkturoppgangen i prognoseperioden.

Det skriver Statistisk sentralbyrå i årets første utgave av rapporten «Økonomiske analyser», som legges frem i dag.

En bolig som kostet 2 millioner kroner ved årskiftet vil koste over 2,5 millioner kroner ved utgangen av 2014, hvis den får samme prisutvikling som statistikernes prognoser. Det tilsvarer en prisstigning på 28 prosent.

Utsikter til bedrede konjunkturer og vekst i boligprisene tilsier fortsatt oppgang i igangsettingen av boliger fremover.

- Vi venter således at boliginvesteringene kan øke med 5 til 8 prosent årlig i prognoseperioden. Til tross for denne utviklingen vil nivået på boliginvesteringene i 2014 ligge om lag 5 prosent under toppnivået i 2007, skriver Statistisk sentralbyrå.

Slik tror SSB boligprisene skal gå fremover, prosentvis endring fra året før:Slik så SSBs prognoser ut i begynnelsen av desemberi fjor:Siste prisstatistikk lagt frem av eiendomsmeglerbransjen viste en oppgang på 4,3 prosent i januar.Les flere eiendomssaker på DN.no:
Mener hyttene var mindre enn oppgitt
Ga 9 mill. for Odd Nerdrums villa - selger for 32 mill.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.