– Fiskehotell kan bidra til at vi får fersk fisk hele året. Vi vil nå bruke to millioner kroner til prosjekter som kan heve kompetansen på levendelagring av torsk, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker i en pressemelding torsdag.

Å lagre levende torsk vil si at fisken fanges skånsomt og lagres levende i et anlegg inntil den slaktes og selges. Ved å strekke sesongen mener Aspaker at man sørger for en jevn levering av torsk av høy kvalitet hele året.

Regjeringen lanserte en strategi for levendelagring av fisk i 2014, og pengene er en del av denne strategien. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Fiskefôrselskap får bot på nesten 10 millioner

Dansk sykkelforhandler var sykkeltyv

Tre tiltalt for innsidehandel

Se DNTV: Laks minutt for minutt

Laks minutt for minutt
Laks minutt for minutt
00:24
Publisert: