Kredittvurderingsbyrået Standard & Poor's beholder BBB+-vurderingen på Hellas, tar landet av kredittovervåkningslisten men og gjentar negative kredittvurderingsutsikter.

Det opplyser byrået tirsdag, ifølge Bloomberg News.

Byrået sier at de negative utsiktene skyldes usikkerheten rundt myndighetenes reformprogram på mellomlang sikt.

S&P mener at kuttprogrammet i Hellas gir støtte til vurderingen.

Utelukker ikke kutt i fremtiden
Kredittvurderingsbyrået mener et ratingkutt er mulig i løpet av 18-24 måneder dersom Hellas ikke holder sine budsjetter, og tror en endring av ratingutsiktene til stabile vil komme ettersom Hellas overholder sine budsjettmål.

S&P sier samtidig at de venter mye svakere vekst på mellomlang sikt i Hellas enn de offisielle anslagene, og tror Hellas vil få problemer med å overholde planen uten ytterligere tiltak.

Euroen styrket seg mot de fleste valutaer etter nyheten.

Endelig enige
Mandag kveld ble det kjent at de 16 landene i eurosonen er blitt enige om metodene som skal brukes for å hjelpe kriserammede Hellas, dersom det blir nødvendig.

Les også: EU-enighet om Hellas-hjelp

En euro koster nå 1,38 dollar, mens den handles til 8,02 mot kronen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.