I løpet av februar ble det 400 flere helt ledige, viser sesongjusterte tall som Nav la frem fredag. Arbeidsledigheten er nå på 2,7 prosent av arbeidsstyrken.

På forhånd var arbeidsledighetsraten ventet å være 2,6 prosent, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News melder TDN Finans.

- Det var en liten økning i ledigheten i februar, og nedgangen vi så i januar er dermed nesten reversert. Den registrerte arbeidsledigheten har nå holdt seg stabil de siste 14 månedene, mens ledighetstallene fra SSB har variert en del i samme periode. Vi har også tidligere sett at våre tall og SSBs tall kan avvike noe i kortere perioder, men over tid vil de normalt følge hverandre, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad i en pressemelding fra Nav fredag.

Ved utgangen av februar var 70 000 personer registrert som helt ledige hos NAV. Dette er 500 flere enn i februar i fjor.

LES OGSÅ: Jobbfesten dabber av (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.