Arbeidsledighetsraten holdt seg stabil på 3,5 prosent i perioden mars til juni, viser Statistisk sentralbyrås arbeidskraftsundersøkelse (aku) som ble lagt frem onsdag.

Det er på linje med det analytikerne på forhånd hadde ventet.

17.000 flere i jobb
I denne tremånedersperioden gikk tallet på sysselsatte personer opp med 17. 000. Dette er den sterkeste veksten i sysselsettingen siden mars 2008.

Det er personer over 25 år som i størst grad har funnet arbeid, viser arbeidskraftundersøkelsen.

I den samme perioden falt antallet registrerte arbeidsledige hos NAV og tallet på ordinære arbeidsstiltaksdeltakere med rundt 2.000 personer.

Les: Ledigheten faller

Arbeidsstyrken øker
Når sysselsettingen i perioden mars til juni øker med 17.000 personer samtidig som arbeidsledigheten holder seg på samme nivå, betyr det at at det har vært en netto oppgang i arbeidssturken på 18.000, skriver SSB.

Denne saken er basert på SSBs månedstabell med tre måneders gjennomsnitt for sysselsatte. Siden dette er gjennomsnittstall, og på grunn av måten tallene i statistikken er hentet inn, er ikke månedstallene direkte sammenlignbare. DN.no legger SSBs definisjoner til grunn i dekningen av de månedlige aku-tallene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.