Det John Fredriksen-dominerte tørrlastrederiet Golden Ocean leverer et resultat som var betydelig bedre enn ventet i tredje kvartal.

Driftsresultatet endte på 22 millioner dollar, mens det var ventet et resultat på 12 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

company:gogl

Styret i tørrlastrederiet overrasker også med å foreslå et utbytte i kvartalet. Utbyttet er riktignok på beskjedne 0,01 dollar per aksje, men på forhånd var det ikke ventet utbytte i det hele tatt.

Styret i Golden Ocean venter at selskapets underliggende driftsresultat i fjerde kvartal vil bli på linje eller bedre en i tredje kvartal eksklusive markedsbaserte endringer i derivater, opplyses det i kvartalsrapporten tirsdag.

Det vises til at selskapet har begrenset eksponering mot spotslutninger resten av året.

Styret mener at Golden Oceans sterke balanse og forventede bedrede kontantposisjon fra tilbakebetaling fra kansellerte nybyggkontrakter gir grunnlag for en mer aggressiv charter-strategi. Gitt at selskapet har rundt 7.000 dager åpen kapasitet eksponert mot spotmarkedet neste år, så vil samlet inntjening korrelere med spotmarkedet i 2014.

Til tross for økt ordreaktivitet i løpet av de seneste seks månedene, er ordreboken innen tørrbulk på fornuftige nivåer for 2014 og 2015, mener styret.

Golden Ocean Group-styret er fornøyd med at selskapet er godt posisjonert til å dra nytte av et potensielt oppsving i tørrbulkmarkedet i 2014 og 2015, opplyses det i kvartalsrapporten tirsdag.



Les også:

<b>Fredriksens riggkjempe overrasker med høyere utbytte</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.