190 ansatte mener at fagforbundet forhandlet bort pensjonsrettigheter under kriseforhandlingene i 2012, skriver Dagens Nyheter.

– De avtalte bort våre pensjonspenger som om det var deres egne, anfører Michael Gärtner, en av de ansatte, i stevningen som er innlevert til Stockholm tingrett.

I november 2012 ble det inngått en avtale mellom flyselskapet og fagforbundet, men det svenske kabinpersonalet er ikke fornøyd med resultatet. Nå stevner de Unionen. De ansatte mener at forbundet ikke hadde tillatelse til å inngå den avtalen de gjorde med SAS.

– Vi er ikke glad for denne stevningen. Vi har lagt ned mye arbeid på å forklare den nye kollektivavtalen for medlemmene, sier Martin Wästfelt i Unionen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.