Oppdatering: Gisselsituasjonen i forbindelse med flykapringen er nå over og kapreren er arrestert. Det er ikke meldt om skadde eller dødsfall i hendelsen.

Kapreren, som er bekreftet Egyptisk statsborger, krevde å få møte representanter fra EU og å bli flydd til destinasjoner i EU.

Flyet fra EgyptAir er av typen Airbus 320 og var på vei fra Alexandria til Kairo tirsdag morgen da det ble kapret, opplyser en talskvinne for flyselskapet.

En kaprer tvang flyet til Kypros, der politiet bekrefter overfor den statlige TV-stasjonen RIK at det landet på flyplassen i Larnaka klokka 8.46 tirsdag morgen.

Kypriotiske myndigheter bekrefter at det er snakk om én gjerningsmann, Seif Eldin Mustafa. Det påståtte bombebeltet er ikke bekreftet, CNN melder at kypriotiske myndigheter tviler på at bomben er reell.

Tidligere meldinger om en navgitt amerikansk-egyptisk mann er feil. Kapreren har krevd løslatelse av et antall kvinnelige fanger i Egypt.

Myndighetene melder videre at hendelsen ikke er terror-relatert, men en mer «gammeldags» form for flykapring hvor gjerningsmannen har personlige motiver.

Litt over klokken ett utvidet sikkerhetsstyrkene på flyplassen sikkerhetssonen rundt flyet og beordret evakuering av omliggende strender, butikker og restauranter. Det er ennå ikke bekreftet om kapreren har en bombe.

Kypros' utenriksdepartement betegner kapreren som «ustabil» og flyet er ennå ikke stormet av spesialstyrkene.

Kvinner og barn

Ifølge Egyptair skal alle passasjerer unntatt fem «utlendinger» og besetningen være frigitt. Observatører på stedet bekrefter at passasjerer har kommet ut av flyet bærende på bagasje.

Luftfartsmyndighetene på Kypros melder at syv personer fortsatt er ombord, hvorav tre er passasjerer. Ingen spesifikke krav har blitt fremstilt av kapreren.

På flyet var det sjekket inn følgende utenlandske passasjerer: Åtte amerikanere, fire nederlendere, to belgiere, fire briter, en syrer, en franskmann og en italiener.

De første meldingene gikk ut på at det befant seg 80 eller 81 mennesker om bord i det egyptiske flyet, men ifølge CBC er det 55 passasjerer og et mannskap på fem om bord. 49 personer skal være frigitt så langt.

En person iført uniform klatret ut av et vindu i cockpiten på flyet og løp til sikkerhet, melder Sky News. Samtidig kom flere andre seg ut av flyet og ble tatt hånd om at sikkerhetsstyrkene. Det er uvisst hvor mange som nå er igjen i flyet.

Bombebelte

Det er én kaprer blant passasjerene og vedkommende antas å være bevæpnet.

Ifølge TV-stasjonen Al-Arabia ropte kapreren rett etter avgang at han hadde et bombebelte på kroppen.

All trafikk til og fra Larnaka International Airport er stanset og innkommende fly til Kypros blir nå omdirigert til Paphos-flyplassen.

Les også:
Asia i dag: - Et pinlig politisk sirkus
Venter bunnfiske i olje dnPlus
– Delingsøkonomien er ikke lovtomme rom +
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.