De siste syv dagene har det kommet 501 asylsøkere over grensestasjonen på Storskog via Russland, viser tall fra Østfinnmark politidistrikt.

Omkring tre av fire av asylsøkerne oppgir at de er fra Syria.

Finland opplever ikke den samme tilstrømningen fra Russland på sine grensestasjoner og utenriksminister Børge Brende (H) ba om en forklaring på dette da han møtte Russlands utenriksminister Sergej Lavrov i forrige uke.

– Jeg ba Lavrov om en redegjørelse om årsaken til at det nå kommer så mange over til grensen til Norge, sa Brende til NTB torsdag.

Han ba Lavrov om en oppklaring av forskjellen mellom Norge og Finland og redegjøre for hvilke visa som utstedes, og klargjorde at det bare er asylsøkere med reelt beskyttelsesbehov som vil få opphold i Norge.

Statssekretær Jøran Kallmyr (Frp) i Justisdepartementet sa samme dag til VG at regjeringen nå jobber med å utarbeide en instruks til UDI om at flyktninger og asylsøkere som kommer over Russland-grensen, skal returneres uten at søknadene behandles.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Asia i dag: Ny overraskelse fra Kina

– Oslo får nattbarnehage og dyrepoliti

Ujevn børsstart i Asia