En ny app som har fått navnet «Refugee Home» får en halv million kroner fra statsbudsjettet for at flyktninger med oppholdstillatelse i Norge lettere skal finne seg en privat bolig på egen hånd.

Flere tusen flyktninger sitter i norske asylmottak og venter på å bli bosatt i norske kommuner. Kapasiteten er sprengt, og flyktningkonsulenter i kommunene sliter med å finne nok boliger.

Nå har stiftelsen Bidra.no fått en halv million kroner over statsbudsjettet for å sette i drift sin idé «Refugee Home», skriver TV 2.

Flyktningene oppretter en profil på nettet, på samme måte som når man bruker andre utleietjenester. Utleierne oppretter også en profil de de viser hybelen, sokkelleiligheten eller hytta de har å leie ut.

Flyktningene kan bla seg gjennom utleiemulighetene som finnes, men utleierne får ikke selv velge ut flyktninger som får leie.

«Refugee Home» skal være i drift etter nyttår.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Asia i dag: På dødsleiet i USA – markedsleder i Japan

Frp i arvestrid med Ap

Trump vil stenge deler av nettet

Se DNTV: Britene gleder seg over billige norske juletrær

Britene gleder seg over billige norske juletrær
Akkurat nå er ett britisk pund verdt rundt 13 norske kroner. Det begeistrer briter, som har Norge som en av hovedlevrandørene av juletrær.
01:13
Publisert: