Besøket blir sørkoreanerens første til landet siden han ble FN-sjef. Den overraskende visitten gir håp om bedring i forholdet mellom Nord- og Sør-Korea samt framgang i samtalene om Nord-Koreas atomvåpenpolitikk, skriver Yonhap.

Det er en høytstående kilde i FN-systemet som opplyser at Ban vil reise til Nord-Korea i løpet av uken. Han uttaler seg anonymt ettersom besøket ennå ikke er offisielt bekreftet.

Første siden 1993

FNs pressekontor ønsker mandag ikke å kommentere opplysningene om besøket. Men det understreket at Ban alltid har sagt at han er klar for å bidra til en bedre dialog og fred på den koreanske halvøya.

I mai var det planlagt at Ban Ki-moon skulle besøke grensebyen Kaesong i Nord-Korea, men turen ble avlyst i tolvte time fordi nordkoreanerne trakk tilbake invitasjonen uten å oppgi en tydelig grunn.

Kun to tidligere FN-sjefer har besøkt Nord-Korea: Kurt Waldheim i 1979 og 1981 og Boutros Boutros-Ghali i 1993.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Obama åpen for samtaler med Nord-Korea