Oljeservicegigantene Technip og FMC Technologies fusjonerer i en ren aksjetransaksjon som verdsetter det sammenslåtte selskapet til 13 milliarder dollar.

Technip er Europas største oljeserviceselskap, og et sammenslått FMC og Technip vil ifølge Bloomberg News bli den største undervannsleverandøren i bransjen.

Innenfor undervannsindustrien er det den største avtalen noensinne.

Fusjonen skjer i kjølvannet av et kraftig fall i oljeprisen, og en olje- og oljeservicebransje som er under kraftig press.

Tidligere aksjonærer i Technip vil motta to aksjer i det nye selskapet, mens FMC Technologies' aksjonærer vil motta én aksje. Det fusjonerte selskapet skal hete TechnipFMC, fremgår det av meldinger fra selskapene torsdag.

Årlige kostnadsbesparelser er estimert til 400 millioner dollar i 2019.

 

Les også: EgyptAir-fly styrtet

TGS har mottatt krav på inntil 326 mill. fra norske skattemyndigheter  

Oljeprisen svekket av sterkere dollar

 

Se på DNtv:

Fire kule ting med Jaguars suv
Jaguars første suv, F-Pace, har en rekke positive egenskaper. Her er fire av dem.
01:36
Publisert:
 

Smeller ansiktet i asfalten i 55 kilometer i timen
Martin Hoff ble fraktet bort til flere dager på sykehuset etter det fæle fallet i Skien. Halvannen uke senere er oppsummeringen at han hadde griseflaks.
01:08
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.