Flåthen mener DnB Nor har brukt finanskrisen som en unnskyldning til å skru opp lånebetingelsene til næringslivet, skriver DN Lørdag.

- I en finanskrise hvor vi skal løfte næringslivet videre, så har bankene et ansvar også. Det tar de ikke. Kundene blør, mens bankene tjener gode penger. Da er det provoserende når Rune Bjerke står og soler seg i at DnB Nor tjener penger, avblåser finanskrisen og friskmelder norsk økonomi. Bjerke har skylapper på i forhold til den reelle situasjonen i næringslivet, sier LO-leder Roar Flåthen til DN.

Les også:
Bravo, Bjerke!

- Har skodd seg på krisen
DnB Nor-sjef Rune Bjerke nærmest friskmeldte norsk økonomi i et intervju med DN torsdag. Ifølge Bjerke har ikke virkningene av finanskrisen på norsk realøkonomi vært så negative som han fryktet for bare et halvt år siden. DnB Nor har så langt i år et overskudd på 8,4 milliarder kroner. Det provoserer LO-sjefen kraftig.

Flåthen mener DnB Nor har skodd seg på finanskrisen ved å skru kraftig opp lånebetingelsene til bedriftene i næringslivet.

- Ikke friskmeldt ennå
LO-sjefen mener det er feil å friskmelde norsk økonomi.

- Norsk økonomi er mer enn finansbransjen. Det er riktig at det er noen lyspunkter. Men det er langt igjen til å si at finanskrisen er over i forhold til etterspørselen internasjonalt etter norske varer. Det er fortsatt mørke skyer, og de er ganske mørke, sier Flåthen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.