Hvis du virkelig har bruk for plass til syv personer, er det ikke så mange biler som duger. Da må man opp i størrelse, og Ford Galaxy kommer nå i ny utgave. Utenpå er det spesielt den nye grillen vi kjenner igjen fra de andre nyhetene fra Ford, blant annet Mondeo og den kommende S-Max.

Les duell mellom Ford Mondeo og Volkswagen Passat: Stasjonsvognenes revansj

Til forskjell fra mange syvsetere, er dette en bil som kan gi plass til syv voksne personer, eller så kan setene legges ned via et kontrollpanel i bagasjerommet der setene i andre- og tredje seterad enkelt legges flatt ned ved å trykke på en knapp. Vil man heve setene i tredje seterad, er det en annen knapp for det. De to bakerste seteradene har fått ti millimeter mer takhøyde, og Ford hevder det betyr opptil 40 millimeter mer takhøyde enn de viktigste konkurrentene. Bakluken kan åpnes ved å sveipe foten under støtfangeren.

Akkurat som i konkurrenten Citroën C4 Grand Picasso, kan man i forsetene få massaje, i tillegg til oppvarming eller avkjøling.

Galaxy har også førerassistanseteknologier med blant annet en smart fartsbegrenser som leser trafikkskilt og tilpasser bilens hastighet etter dem. Også sikkerhetsfunksjoner som antikollisjonsassistent som oppdager fotgjengere blir å finne på den nye modellen. Også på lyktefronten følger Ford med, og tilbyr blendingsfrie frontlykter med adaptive LED-lys som tilpasser seg trafikken.

Den relativt store bilen har også parkeringsassistent som parkerer for deg, og hjelper deg ut av parkeringsplassen uten å måtte røre rattet. Bilen varsler om det er fare for at en annen bil skulle komme bak deg idet parkeringsplassen forlates.

Bilen kommer med toliters dieselmotor med fire forekjellige effektuttak; 120, 150, 180 og 210 hestekrefter. To bensinmotorer på 160 eller 240 hestekrefter kommer også.

Ford lover også forbedret støydemping, bedre styring og kjøreegenskaper.

- Familier over hele Europa har vokst opp med Galaxys førsteklasses komfort og sikkerhet. Den nye modellen forsterker disse kvalitetene med forbedrede dynamiske egenskaper, drivstoffeffektivitet og nyttige innovasjoner, sier markedsdirektør Geir Haugaard hos den norske Ford-importøren i en pressemelding.

Bilen kommer i salg i Europa i september. Dagens Galaxy har en startpris på omkring 410.000 kroner, og mer effektive motorer bør ikke heve prisen så mye over dagens nivå.

Ford har snart fornyet hele sin modellrekke, og i år kommer det en rekke nyheter fra bilmerket. Ford ligger nå på en fjerdeplass blant merkene i Norge, med en økning på nesten 12 prosent hittil i år, sammenlignet med samme periode i 2014.

Les test av den oppdaterte Ford Focus: Vil varme nordmenn

Les test av konkurrenten Volkswagen Sharan: Familiegiganten

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.