Undersøkelsen som er gjennomført av advokatfirmaet Slater & Gordon viste at 40 prosent av de 500 lederne som hadde svart på undersøkelsen var forsiktige med å ansette kvinner i fruktbar alder. Et tilsvarende antall er forsiktige med å ansette kvinner som allerede har et barn, eller ansette kvinner i senior-roller, ifølge den britske avisen The Guardian.

En tredjedel av de spurte svarte også at de foretrakk å ansette menn i 20- og 30-årene fremfor kvinner i samme alder, i frykt for at kvinnene skulle ta fødselspermisjon.

I tillegg svarte en tredjedel at kvinner ikke var like gode på jobben sin når de var tilbake etter fødselspermisjonen.

I dag har far rett på to uker pappapermisjon, og får ubetalt 1400 kroner i uken i permisjonspenger fra myndighetene. Regjeringen har nylig kunngjort at seks ukers fedrepermisjon vil bli innført i 2015.

Les også:

- Det er all grunn til å rope varsko

Nær 1 av 5 her har over fire års høyere utdanning  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.