I Bærum kommune er nesten 20 prosent av de totalt 70 816 sysselsatte høyere utdannet på universitets- og høyskolenivå over fire år.

På landsbasis er denne andelen 7,2 prosent, ifølge Næringslivets hovedorganisasjon (NHO). I motsatt ende er Torsken kommune i Troms, hvor 0,2 prosent av den sysselsatte befolkningen har høyere utdanning.

Resultatet fremkommer i forbindelse med den årlige kåringen Kommune-NM, hvor alle landets 428 kommune måles på 18 ulike indikatorer.

 

Kompetanseindikatorene måler prosentandel av den sysselsatte befolkningen med grunnskole som høyeste utdanning, fagprøveutdanning, høyere utdanning og teknisk og naturvitenskapelig utdanning.

LES OGSÅ: Her er kommunene med flest arbeidsuføre

Kongsberg kommune i Buskerud er stedet med størst andel sysselsatte av dem som innehar en teknisk og naturvitenskapelig utdannelse fra universitets- og høyskolenivå opptil fire år.

Lavest andel besitter Utsira, hvor prosentandelen er på null. Landsgjennomsnittet er på 2,9 prosent.

Grunnskole og fagbrev

I Værøy kommune i Nordland har 36,6 prosent av totalt 387 sysselsatte grunnskole som høyeste formelle kompetansegrad.

Rælingen kommune er stedet med færrest sysselsatte med grunnskole som eneste kunnskapsbakgrunn.

Sysselsatte med beståtte fagprøver som høyeste utdannelse er størst i Sola kommune. Her har 29,6 prosent av arbeidsstyrken denne bakgrunnen mot landsgjennomsnittet på 10,3 prosent. Færrest med fagprøveutdanning arbeider i Hobøl i Østfold og utgjør 3,1 prosent av de 1126 ansatte.

Landsbasis

På landsbasis er gjennomsnittsandelen sysselsatte med grunnskole som eneste utdanning 15,0 prosent.

Sammenlignet med gjennomsnittlig fagprøveutdanning (10,3 prosent), teknisk og naturvitenskapelig utdanning (2,9 prosent) og høyere utdanning (7,2 prosent), er grunnskole den kunnskapen flest ansatte i Norge har.

Sammenlagt utgjør derimot formell utdanning ved høyskole og universitet, samt fagprøve totalt 20,4 prosent.

 

Les også

Frykter ny finanskrise - det er all grunn til å rope vasko

Dette er utsikten fra verdens dyreste bolig

Trente på seg livstruende diagnose(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.