Det amerikanske finansmagasinet Forbes er kjent for sine milliardærlister. Hver vår offentliggjør magasinet en liste over de personene i verden som har en formue på én milliard dollar eller mer.

Årets liste, som ble lagt frem i mars, er den lengste noensinne. Ifølge Forbes er det i dag 1826 dollarmilliardærer i verden.

Ti av dem er norske. Skipsreder og investor John Fredriksen (70), som gjerne omtales som Norges rikeste, er imidlertid ikke inkludert på listen siden han har kypriotisk statsborgerskap.

Forbes anslår at Fredriksen har en formue på rundt 10,4 milliarder dollar, noe som med dagens valutakurs tilsvarer rundt 81 milliarder kroner.

 

 

Les også:

- De fikk Nobelprisen, men jeg fikk pengene

Rike medlemmer i kommunistledelsen

Gavmilde Gates fylte på pengebingen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.