Dette er den fjerde generasjonen luksussedan fra Lexus. Bilen ble avduket i natt, norsk tid, under den eksklusive bilutstillingen Pebble Beach Concours d’Elegance i California.

- Med en mer engasjerende kjøreopplevelse, dristigere design og et rommeligere og mer moderne interiør er nye GS et svar på kundens stadig høyere krav, sa Andy Pfeiffenberger, Vice President i Lexus Europe ifølge en pressemelding fra selskapet.

Gjennom et redesignet understell og en bredere sporvidde tilbyr nye GS ifølge Lexus mer inspirerende kjøreegenskaper og skarp og presis håndtering.

I tillegg har ingeniørene bak GS utviklet et rommeligere interiør. Mens utvendige dimensjoner er praktisk talt uendret økes plassen innvendig og samtidig bagasjeplassen for å skape et interiør som kan frakte passasjerer og bagasje med høy komfort uansett distanse.

Store bilder:

Bilen som ble vist i California var en GS 350 med en V6-bensinmotor på 3,5 liter og 306 hestekrefter. Denne modellen blir ikke tilgjengelig på det norske markedet. Den eneste modellen som kommer hit til lands er som i dag, GS 450h, altså en hybridmodell.

Hybriden debuterer under bilutstillingen i Frankfurt om en knapp måned, og tekniske data for denne blir tilgjengelig da. Dagens modell har en totaleffekt på 345 hestekrefter og et forbruk på 0,76 liter på mila. Det vil ikke forundre oss om begge disse tallene forbedres. Prisen på dagens modell ligger på nesten 1.150.000 kroner, og den nye modellen blir heller neppe noen billigbil.

Lexus GS er på størrelse med og konkurrerer i samme segment som BMW 5-serie, Mercedes E-klasse og Audi A6.

Dagens GS er ikke noe vanlig syn på norske veier, siden 1999 er det kun registrert 56 nye Lexus GS i Norge, ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken. Så du skal ha uflaks om naboen plutselig har kjøpt den samme bilen som deg.

Den nye modellen kommer på markedet i 2012, sammen med en heftig F-sport versjon.

Les test av Lexus CT 200h: Folkelig hybrid-luksus

Les test av Lexus IS-F: Tysk på japansk (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.