Forskningsrådet gir 125 millioner kroner til utvikling av ny petroleumsteknologi. Det er en del av regjeringens tiltakspakke for å sikre kompetanse og sysselsetting i næringen.

17 prosjekter har fått midler gjennom Forskningsrådets program for å utvikle teknologi som reduserer utslipp og kostnader ved olje og gassutvinning på norsk sokkel.

– Vi har fått inn rekordmange søknader til denne DEMO 2000-utlysningen. Det viser hvor stor vilje det er til nytenking i bransjen. Det viser også hvor viktig det er at regjeringen satser på forskning og teknologiutvikling i petroleumspolitikken, sier administrerende direktør Arvid Hallén i Forskningsrådet.

Prosjekter som kan komme raskt i gang og som bidrar til å sikre kompetansen og sysselsetting i leverandørindustrien, har blitt tatt særlig hensyn til under denne tildelingen.

– DEMO 2000 er et treffsikkert virkemiddel for regioner som er særlig hardt rammet av lav aktivitet i leverandørindustrien, sier Hallén.

Forskningsrådets midler skal dekke en firedel av kostnadene. Det vil si at for hver krone fra myndighetene, skal industrien legge til tre kroner. Derfor vil industrien selv bidra med 500 millioner kroner til denne nye teknologien. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Svakere bnp-vekst enn ventet i USA

Petroleumstilsynet bekymret for sikkerheten

Meglerne dropper verditakst på boliger i Oslo

Har du fått med deg denne?

Slik blir den nye terminalen på Gardermoen
Om et år kan du ankomme nye terminal nord på Gardermoen. Bygget preges av moderne arkitektur og nye tanker for hvordan samme terminalbygg kan brukes for både innenlands- og utenlandspassasjerer.
01:51
Publisert: