NATO har ikke orden i finansene, skriver riksrevisjonen på sin egen nettside. Den uavhengige etaten, som fører tilsyn med det offentliges pengebruk i Nederland, ønsker en bredere debatt om pengebruken i NATO.

– NATO gir nesten aldri noen oversikt til offentligheten om hvordan penger som ikke går til militære formål, blir brukt. Det finnes derfor ikke noe klart svar på spørsmålet: Gir NATO tilbake valuta for skattebetalernes penger? heter det i en uttalelse.

NATOs budsjett var i 2013 på 2,4 milliarder euro, ifølge Algemene Rekenkamer, som riksrevisjonen heter i Nederland.

Men riksrevisjonen har ikke greid å hente inn detaljert informasjon fra offentlig tilgjengelige kilder om hvordan pengene fra de ulike medlemslandene er blitt brukt.

En talskvinne for NATO sier at alliansens budsjett kontinuerlig blir kontrollert av International Board of Auditors (IBAN), den uavhengige, eksterne instansen som har ansvar for å sikre at pengene som NATOs medlemsland bevilger til alliansen, blir brukt i henhold til retningslinjene.

– NATO er alltid oppmerksom på at skattebetalernes penger blir brukt slik at det tjener vår felles sikkerhet, og NATOs allierte har full kontroll over hvor mye som blir brukt og hvordan pengene blir brukt, sier talskvinne Oana Lungescu til Reuters.

Les også:
Ebay faller etter sjefsavgang
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.