Prisene på oljekontrakter er torsdag morgen ganske stabile, med en viss fortsatt oppgang i WTI-kontrakten og en marginal fortsatt svekkelse i Brent-kontrakten.

WTI stiger etter at det amerikanske energidepartementet onsdag ettermiddag rapporterte et overraskende stort fall i amerikanske oljelagre, skriver Dow Jones Newswires.

Prisdifferansen mellom nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI er siden onsdag morgen redusert med om lag en halv dollar, slik at den torsdag morgen er på 9,21 dollar per fat i favør av Brent.

Etter å ha nådd et toppnivå for de seneste 82 år, falt oljelagrene i USA i forrige uke med 6,3 millioner fat. Analytikere forespurt av DJN hadde på forhånd ventet en reduksjon på 400.000 fat.

- Markedet hadde ikke ventet en så omfattende lagernedbygging, men prisene fikk bare et beskjedent løft, fordi oljeforsyningen fortsatt er rikelig, sier Tony Headrick, energianalytiker i CHS Hedging, til nyhetstjenesten.

Produksjonen øker
Stigende amerikansk oljeproduksjon bidrar til å beskytte markedet mot høyere priser.

USAs lagre er nå på 391,3 millioner fat, og dette er 1,7 prosent over nivået fra samme tidspunkt i fjor.

-Oljelagrene er stadig svært høye, og det er store kostnader forbundet med å ha bundet opp så mye olje, sier Kyle Cooper, ledende partner i IAF Advisors i Houston.

WTI-kontrakten har steget med 2,1 prosent siden nyttår, mens Brent-kontrakten har falt med 7,3 prosent i samme tidsrom.

Observatører i oljemarkedet vil nå rette oppmerksomheten mot fredagens amerikanske sysselsettingstall. Høy arbeidsledighet i USA har holdt drivstoffetterspørselen nede, med færre motorkjøretøyer på veien, fremholder DJN.

Prisene
WTI 1. posisjon, som er juli-kontrakten, stiger 7 cent til 93,81 dollar per fat torsdag morgen. Kontrakten ble styrket med 43 cent til 93,74 dollar per fat onsdag. Ved stengetid for Oslo Børs onsdag, lå prisen på rundt 94,15 dollar per fat.

Brent 1. posisjon, som er juli-kontrakten, noteres 2 cent lavere på 103,02 dollar per fat torsdag morgen. I London foregående dag sluttet kontrakten på 103,04 dollar, etter en nedgang på 20 cent. Da Oslo Børs stengte onsdag, lå prisen på denne kontrakten på om lag 103,91 dollar per fat.

Fysiske leveranser i Brent spot ble notert til 102,52 dollar per fat onsdag kveld, mot 102,88 dollar per fat dagen før.

Les også:
Frykter «Abegeddon» i Japan
Kina dominerer shipping
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.