Børsen falt under 300 poeng fra start i dag, men ristet imidlertid av seg pessimismen og endte opp hele 5,48 prosent.

Det er den syvende største prosentmessige oppgangen på en dag på Oslo Børs siden 1983, og skjer altså dagen etter at børsen gikk på sin fjerde største smell i samme periode.

Oslo Børs snudde opp med oppgang i europeiske råvareaksjer. Også amerikanske futurekontrakter varslet tidlig den positive åpningen i USA.

Les saken: Wall Street slår tilbake

Bunnen nådd?
-Det kan vise seg at vi har sett bunnen på Oslo Børs nå. Når det er krisemaksimering i mediene og alle tror at børsen skal falle videre, det er da det gjerne snur, sa en megler til TDN Finans - og da lå enda børsen rundt to prosent oppgang.

Etter at børsen stengte handelen etter en av tidenes beste dager, utelukker heller ikke aksjestrateg i DnB Nor Markets at vi kan ha sett vendepunktet denne tirsdagen:

- Jeg ser ikke bort i fra at det kan vi ha gjort, men det er fremdeles fryktelig usikkert. Det er vel slik at en ikke kan forvente at den globale økonomien plutselig blir vesentlig forbedret. Og i den grad det styrer markedet, har ikke dette så mye å si på kort sikt. Det har vært en voldsom risikoaversjon på grunn av finanskrisen. Men hvis den verste delen av den er overstått, er det veldig positivt for risikoviljen, sier Lødemel til DN.no.

Fallende estimater
Dag Marius Nereng, forvalter av Aksjefondet Handelsbanken Norge, mener at estimatene for aksjene på Oslo Børs trolig skal en del ned, men at det er priset inn for mye nedjustering.

- Hvis det nå er priset inn at estimatene skal halveres, og så kommer de ned med for eksempel 25 prosent skulle jo det tilsi at kursene bør stige, sier han.

Han tror at det vil komme stimulansepakker over hele verden om det skulle være nødvendig for å redde bankene.

Nereng anbefaler selskaper med lav gjeld og løpende inntjening. Han foretrekker også aksjer med god likviditet, hvor de som skal ut trolig allerede har solgt.

- Jeg anbefaler Orkla, Hafslund samt Golden Ocean nå, sier Nereng til TDN Finans.

Mange solide byks
Det er mange selskaper som stiger tosifret i dag. Blant de store er det Hydro som er friskest i frasparket, og endte opp nesten utrolige 19,97 prosent.

StatoilHydro steg 6,36 prosent til 138,90 kroner, mens Renewable Energy Company steg 5,71 prosent til 105,50 kroner.

Yara steg også meget kraftig, opp 12,62 prosent til 203 kroner. I dag kuttet Pareto Securities kursmålet på Yara fra 520 til 350 kroner.

Les mer om aksjetips her

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 5,48 prosent til 318,38 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.