Gårsdagens totalt uventede innstilling av redningsaksjonen på 700 milliarder dollar la Wall Street i grus på en måte som ikke engang 11. september 2001 klarte.

Dow Jones stupte 777 poeng, det største poengfallet i historien.

Les saken: Blodbad på Wall Street

Men allerede i dag så støvet ut til å legge seg: De toneangivende indeksene fikk alle en solid opptur. Dow Jones hentet inn nesten 500 poeng.

Årsaken til oppgangen er en fornyet tro på at politikerne likevel skal bli enige om en redningsplan.



Spekulasjonene om at en avtale kommer i havn har også bidratt til oljeprisoppgang og løftet oljerelaterte aksjer.

- Jeg tror folk tar et skritt tilbake i dag og innser at gårsdagens salg var en overreaksjon basert på frykt, sier Matt King, chief investment officer hos Bell Investment Advisors, til CNN Money.

Ny advarsel fra Bush
President George W. Bush sa i en uttalelse før børsåpning tirsdag at han var trygg på at en avtale ville bli inngått. Han advarte samtidig Kongressen om at konsekvensene ville bli smertefulle og langvarige hvis de ikke handlet.

- USA er klar over hvor alvorlig situasjonen er, og en plan vil bli inngått for å redde finansinstitusjonene. Jeg er relativt komfortabel med å investere i noen av vinnerne fra den finansielle uroen, som JPMorgan, sier forvalter Masahiko Ejiri i Mizuho Asset Management til Bloomberg News.

Fortsatt boligprisfall
Men det kom også en påminning om at de grunnleggende problemene ikke er noe som kan stemmes ja eller nei til i den amerikanske Kongressen:

Amerikanske myndigheter slapp før handelsstart i dag statistikk som viser at boligprisene i USA fortsetter å falle, slik at prisnedgangen siste 12 måneder nå er den skarpeste noensinne.

Rekordstort boligprisfall i USA

Samtidig viser "consumer confidence"-indeksen at amerikanerne ikke er så mismodige som en kanskje skulle tro:

Forbrukerne venter bedre tider