For to år siden måtte boligutvikleren Espen Pay (52) kvitte seg med eiendom for å redde selskapet Urbanium. Nå har han solgt boliger for 1,1 milliarder kroner på Sørenga i Oslo, skriver Dagens Næringsliv.

Sørenga er en utstikker ved operaen der det skal bygges en helt ny bydel med leiligheter, parker, en ny badeplass og en tre kilometer lang havnepromenade. Fire arkitektkontorer skal samarbeide om å tegne den nye bydelen i Oslo

Fra salgsstart i slutten av oktober 2009 og frem til utgangen av desember 2010 ble det lagt ut boliger med en samlet verdi på 1,6 milliarder kroner. Salget så langt tilsvarer 68 prosent av total salgsverdi for området.

Totalt skal det bygges åtte trinn med 850 boliger på Sørengautstikkeren. Foreløpig er det åpnet salg på byggetrinn en-tre med 338 leiligheter.

Gull av boligblokker
Boliggründeren Espen Pay har gått fra standardlønn til en formue på flere hundre millioner kroner i løpet av få år.

Han eier selskapet Urbanium, et av landets flittigste utbyggere. Selskapet er medeier i Sørenga Utvikling ks, sammen med blant annet boligbyggelaget Usbl, Backe Gruppen, Oslo Areal, og noen investorer.

2007 var et gullår for Espen Pay, mens 2008 ble et katastrofeår da markedet bråsnudde.

- Det var et grusomt år, men jeg er glad for at vi klarte å snu oss så raskt. Vi solgte unna tomter mens etterspørselen fremdeles var stor. Det har vært noen våkenetter. Når det er sagt har strategien hele tiden vært å komme raskt tilbake på markedet med nye prosjekter, sier Pay til DN.

Les også:

- Jeg er sjokkert

Blakke spekulanter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.