Fransk fjernsyn viser bilder av trafikkaos, brennende bildekk og veisperringer. Frankrikes svar på norske Avinor, DGAC, oppfordret i forkant av streiken alle flyselskaper til å innstille én femdel av sine flygninger som et forebyggende tiltak, fordi franske flygeledere nå er i streik.

Av dagens seks flygninger fra Oslo til Paris og like mange i motsatt renting er én SAS-flygning og én Air France-flygning innstilt i begge retninger.

For dem som kommer seg med på de resterende flygningene, kan det bli vanskelig å få tak i drosje. Det er drosjestreik ved Charles de Gaulle- og Orly-flyplassene i Paris, og gå-sakte-aksjon blant drosjesjåfører i Toulouse, Marseille og Bordeaux. Fransk politi har i forbindelse med drosjestreiken i morgentimene tirsdag pågrepet 20 personer for dekkbrenning og slåssing, melder France 24.

Drosjesjåførene protesterer mot det de mener er urettferdig konkurranse fra private selskaper som den nettbaserte Uber-tjenesten. Flygelederne streiker på sin side som følge av bekymringer om kutt i lønn og antall stillinger. De mener foreslåtte endringer i lønnsnivået vil føre til lavere kjøpekraft.

Offentlig ansatte, bønder, barnehage- og grunnskoleansatte streiker også, med krav om høyere lønn for å unngå tap av kjøpekraft. (©NTB)

 

Les også:

Oljeprisen under 30 dollar fatet igjen

Får konseptstudie i Barentshavet

Asia i dag: Nådeløse motvinder rammer Asia

Se DNtv:  DNs nye sider for markedsinformasjon gjør 40 millioner kalkulasjoner hver dag

 

DNs nye sider for markedsinformasjon gjør 40 millioner kalkulasjoner hver dag
Her kan du få overblikk og oppleve nye sammenhenger. Vår finansjournalist Marte Ramuz Eriksen guider deg gjennom sidene.
04:01
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.