Offshoreentreprenør Aker Solutions blitt tildelt en kontrakt av Statoil for FPSO-konseptstudien på Johan Castberg-feltet i Barentshavet, ifølge en melding tirsdag.

Norgessjef Per Harald Kongelf i Aker Solutions viser til at selskapene har samarbeidet i to år for å finne en kostnadseffektiv løsning som vil muliggjøre utviklingen av det strategisk viktige feltet.

- Kostnadene har blitt betydelig redusert og vi ser frem til fortsatt samarbeid med Statoil for å optimalisere utviklingen, sier Kongelf i dagens melding.

DN Investor: Det du trenger å vite om markedsutviklingen finner du på våre nye tjeneste DN Investor

Kontrakten er del av en rammeavtale for ingeniørtjenester på Johan Castberg-feltet som Aker Solutions ble tildelt i 2013, fremgår det.

Partene har blitt enige om ikke å offentliggjøre kontraktens verdi, som vil bli bokført i Aker Solutions' ordreinngang i første kvartal.

Statoil og samarbeidspartnerne i Johan Castberg-lisensen valgte nylig å bygge ut feltet med et flytende produksjonsskip (FPSO).

Ved å rendyrke og optimalisere en løsning med produksjonsskip og såkalte shuttle-tankere, har Castberg-partnerne klart å redusere utbyggingskostnadene fra nesten 100 milliarder kroner til 50-60 milliarder kroner.

Les også: Har halvert kostnadene på Johan Castberg

En beslutning om å gå videre med prosjektet vil tas til høsten, med endelig investeringsbeslutning neste år.

Hvis beslutningen tas, vil feltet få produksjonsstart i 2022 og ha en levetid på 30 år. Castberg-prosjektet vil medføre betydelige muligheter for norske leverandørselskaper, og gi ringvirkninger i Finnmark, både i utbyggings- og driftsfasen, ifølge Statoil.

Statoil har et ressursanslag på Johan Castberg på 450-650 millioner fat, noe som gjør feltet til det største i Barentshavet.

Les også:
Norwegian passerer en halv milliard i charterkontrakter

Saipem har inngått intensjonsavtale om Iran-prosjekter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.