Saken er oppdatert

En fransk domstol har tiltalt sjefen for det internasjonale pengefondet (IMF), Christine Lagarde for forsømmelse i forbindelse med den såkalte Tapie-saken, melder Bloomberg News

Forsømmelsen Lagarde nå må møte i retten for stammer tilbake fra 2008 da Lagarde var finansminister i Frankrike under president Nicola Sarkozy. Saken dreier seg om en utbetaling på 400 millioner euro til den franske forretningsmannen Bernard Tapie.

Pengene skal ha vært oppgjør for Tapies støtte til tidligere president Nicolas Sarkozys valgkamp.

Det er også mistanke om at Sarkozy skal ha blandet seg inn i en langvarig strid mellom Tapie og den franske storbanken Credit Lyonnaise om salg av en aksjepost i sportsutstyrsprodusenten Adidas. I fjor ble Tapie dømt til betale Credit Lyonnaise 3,7 milliarder kroner som han angivelig svindlet til seg i forbindelse med Adidas salget. 

Lagarde har vært under etterforskning siden 2011 og rettsaken kan få konsekvenser for hennes fremtid som IMF sjef. Lagards femårsperiode går ut i juli og under fondets årlige møte sist oktober sa hun at hun kunne tenke seg å sitte en ny periode, ifølge Bloomberg News.

- Styret har blitt orientert om den siste utviklingen i denne saken, og fortsetter å uttrykke sin tillit til Lagardes evne til å utføre sine plikter. Styret vil fortsatt følge med på saken, sier IMFs kommunikasjonsdirektør Gerry Rice i en pressemelding. 

Lagarde benekter å ha gjort noe galt og kommer ifølge hennes advokat til å anke, melder Bloomberg.

Les også:

Asia i dag: Frykt for kinesisk mareritt for Apple

Tapte en halv milliard: Valutasmell for Mohn dn+ (DN+)

Satser 100 mill. i Marbella  

Anbefalt av DNtv:

Fra 0 til 100 på tre sekunder
Når den raskeste i norsk luftrom skal kåres, flyr basehopperne en kilometer ut fra veggen. Hastigheten kan passere 220 kilometer i timen.
03:06
Publisert:

De beste taxfree-vinene
Her er de beste kjøpene fra vinhyllene i taxfree-butikken på Gardermoen.
02:33
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.