John Fredriksen kjøper seg opp Flex LNG, et selskap som lenge har slitt med å bygge produksjonsskip for flytende naturgass.

Torsdag ettermiddag kjøpte skipsrederens private investeringsselskap Geveran Trading Ltd., rundt 9,9 millioner aksjer i selskapet til kurs 5,59 kroner, Ifølge en melding sendt ut etter børsens stengetid.

Det gir Fredriksen en eierandel på 7,8 prosent.

Kun timer i forveien flagget Interoil Finance at selskapet hadde solgt sine drøyt 8,9 millioner aksjer i selskapet til kurs 5,50 kroner.

Flex LNG har doblet sin markedsverdi den siste uken, etter at det ble kjent at et forlik et inngått i den betente konflikten med Samsung-verftet rundt kansellerte skipsordrer.

Som del av forliksavtalen inngikk selskapene kontrakt for bygging av to TFDE LNG-skip, der man enige om å omplassere 210 millioner dollar av Flex' utbetalinger til Samsung, som første avdrag for skipene.

Til tross for siste tids kursoppgang har det vært en smertefull reise for Flex-aksjonærene, som har sett verdiene nær utradert - og ned 85 prosent siden notering i 2007.

Flex LNG-aksjen FLNG steg nær 25 prosent på Oslo Børs torsdag, og sluttet til 6,60 kroner. Det priser selskapet til 834 millioner kroner.

Fredriksen er fra før eksponert mot transport av flytende naturgass gjennom rederiet Golar LNG GOLP.

Les også:
Her er Pareto-analytikerens beste aksjetips
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.