North Atlantic Drilling søkte om å bli tatt opp til notering på Oslo Børs 5. oktober i år, og skulle etter planen bli notert med 4. november som første handelsdag. Nå trekkes søknaden.

Transaksjon eller børs
Selskapet vil i stedet søke "andre strategiske alternativer" eller en "mer profilert" utenlandsk børs.

- I løpet av børsnoteringsprosessene er det flere forhold som har dukket opp og som trenger ytterligere avkl#229, inkludert norske skatteberegninger, forholdet til Seadrill, enkelte regnskapsforhold samt forhold knyttet til den frie aksjeflyten og aksjeprisnivå opp mot kriteriene for å bli børsnotert, heter det i en melding fra selskapet.

London eller New York
Styret i North Atlantic Drilling vil nå diskutere disse forholdene og mulighetene for å notere selskapet på en "mer profilert børs i London eller New York".

- Disse diskusjonene vil også inkludere en vurdering av flere strategiske alternativer for selskapet, heter det.

Søker merverdi
En endelig beslutning vil bli kommunisert til markedet innen de neste tredve dagene.

- Styret er dedikert til en strategi der likviditeten i handelen med North Atlantic Drilling-aksjene vil øke, eller alternativt hvor betydelig merverdi kan skapes for aksjonærene gjennom en fusjon eller oppkjøp (corporate transaction), heter det.

Jakter flere rigger
Styret i North Atlantic Drilling er fornøyd med utviklingen i selskapet og begeistret for et knappere marked for rigger beregnet for værharde farvann.

Selskapet jakter aktivt nye vekstmuligheter innen både oppjekkbare og flytende rigger, ifølge meldingen.

Les også:
<b>Halv milliard til North Atlantic Drilling</b>

Seadrill får Statoil-kontrakt til 4,6 mrd


<b>Skiller ut indrefileten</b>

<b>Fredriksen fullfører kjøp av nordsjørigger</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.