– Vi mener det bør være felles regler. Hvis du er norsk statsborger og skal hente kone fra et annet land, så ligger det krav om inntjening. Men hvis du har flyktningstatus, er det ingen krav om det, sier fylkesleder Gry-Anette Rekanes Amundsen i Telemark Frp til NTB.

Forslaget er sendt til redaksjonskomiteen, som jobber med å sammenstille fylkeslagenes resolusjonsforslag om innvandring og integrering før helgens landsmøte.

Må tjene 250.000 kroner

– Dette kan være et virkemiddel for å få til bedre integrering. Et mål som kan være med på å få folk til å strekke seg maksimalt for å lære norsk og få seg en jobb, forklarer Amundsen.

I dag må personer som bor i Norge og søker om familiegjenforening kunne vise til en årlig inntekt på minst 251.856 kroner. Kravet gjelder ikke flyktninger med innvilget asyl.

Under forhandlingene om asylbarna ble regjeringen og støttepartiene enig om flere innstramminger. Ifølge avtalene må man være minst 24 år for å få familiegjenforening, og flyktninger må søke innen seks måneder etter innvilget opphold.

– Forstår ikke situasjonen

Generalsekretær Ann-Margit Austenå i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) sier mange flyktninger vil ha vanskelig for å møte inntektskravet, og mener forslaget kan være til hinder for integrering.

– Man har sett helt motsatt på dette. For å få flyktninger raskest i arbeid, er det viktig å få familien til seg. Det er viktig at folk som har vært gjennom ting de trenger å bearbeide, ikke trenger å bekymre seg for ektefelle og barns situasjon, sier hun til NTB.

– Jeg tror ikke de har satt seg helt inn i hva som er situasjonen for mange av dem som kommer og får flyktningstatus, sier Austenå om forslaget.

Les også: Rekordavkastning for Oljefondet

- Vi kan fly til krampa tar oss med de tillatelsene vi har

Milliongebyr for kartell-virksomhet

Mener meddommer er inhabil

Alstadheim Episode 6: Siv Jensen
DNs Kjetil B. Alstadheim møter Siv Jensen i #alstadheim episode 6.
16:01
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.