– 10.000 syrere vil i et livsløp koste Norge 60-70 milliarder kroner. Det vil være uaktuelt, Jonas, å være så totalt useriøs som å ta imot 10.000 syriske flyktninger nå, sa Sandberg under Fremskrittspartiets 1. mai-markering på Jessheim torg fredag.

Samtidig gjentok Ap-leder Jonas Gahr Støre partiets krav om at Norge må ta imot 10.000 flyktninger fra Syria da han holdt 1. mai-tale i Bergen.

Varsler debatt

Sandberg vil ikke svare på hva det betyr for Frp som regjeringsparti dersom stortingsflertallet samler seg om at Norge skal ta imot 10.000 kvoteflyktninger fra Syria – noe som kan skje dersom også KrF slutter seg til vedtakene om dette som er fattet i Arbeiderpartiet, Venstre, Senterpartiet og De Grønne.

– En slik situasjon må vi forholde oss til dersom den oppstår. Dette vil det også bli en runde om i løpet av landsmøtet vårt denne helgen, sier Sandberg på spørsmål fra NTB om Frp kan sitte i en regjering som blir instruert av Stortinget til å ta imot 10.000 kvoteflyktninger.

Budsjettavtale

Dessuten – legger han til – er ulike landsmøtevedtak i de ulike partiene ikke ensbetydende med at det blir et vedtak i Stortinget.

– Vi har en avtale med KrF og Venstre om at vi skal snakke sammen om disse sakene. Og når det gjelder kvoteflyktninger, er det helt naturlig at vi snakker med KrF og Venstre om det under behandlingen av revidert budsjett. Men vårt utgangspunkt for 2015 er null, ut fra at vi har et budsjett for dette året, sier Sandberg.

– Ap usolidarisk

På den annen side lover Sandberg at Frp-landsmøtet i løpet av helgen kommer til å vedta langt mer støtte til nærområdene enn det Arbeiderpartiet kommer i nærheten av.

Redaksjonskomiteen, som ledes av Sandberg, har mottatt rundt 40 forslag til uttalelser fra partiets landsmøte. Mange av dem handler om situasjonen i Middelhavet og Syria – og alle peker i samme retning, opplyser han til NTB.

Frps løsning er et bistandsløft på 1 milliard kroner, noe Sandberg mener kan hjelpe 250.000 flyktninger i Syrias naboland.

Nestlederen mener Ap er usolidariske med sitt krav om å hjelpe noen tusen her i Norge, når 240.000 flere kan hjelpes i nærområdene med Frps politikk.

Alstadheim Episode 6: Siv Jensen
DNs Kjetil B. Alstadheim møter Siv Jensen i #alstadheim episode 6.
16:01
Publisert:
 

 

Les også: - 1. mai ikke bare for arbeiderbevegelsen
Vil ha frittalende statsråder
Støre angrep Høyre og Frp i sin 1. mai-tale  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.