André Melchior Larsen (41) går fra jobben som kommunikasjonssjef i Frps stortingsgruppe. Det ga han beskjed om tirsdag.

Samtidig trådte han ut av den innerste sirkelen i Fremskrittspartiet og kuttet kontakten med regjeringen.

Årsaken er at Larssen nå blir kollega med blant andre Arbeiderpartiets tidligere helse- og forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og seks andre i den norske avdelingen av det nordiske pr-byrået Rud Pedersen.

- Timingen er god. Det er etter et valg og god tid til neste valg. Frp har god tid til å finne en etterfølger som kan være 100 prosent klar til neste valg, sier Larssen.

Les også: Frp vil betale for statlige avisbud på lørdager

Kokk, økonom og karaokemester

Han er utdannet kokk og diplomøkonom fra BI, og har siden 2002 hatt flere jobber i Frp - bare avbrutt av tre og et halvt år i Johnson & Johnson der han jobbet med innføring av ny teknologi for bekjempelse av sykehusinfeksjoner.

Han kom tilbake til Frp i 2012.

- Jeg ble kommunikasjonssjef da vi gikk inn i regjering. Det har vært en ekstremt spennende reise kommunikasjonsmessig å gå opp løypen fra å være i opposisjon til å være i posisjon. Nå har jeg lyst til å være delvis på utsiden av politikken en periode og bruke min kompetanse i næringslivet. Rud Pedersen er et spennende pr-selskap som fortsatt har mye gründervilje, sier han.

- Hvilket terningkast vil du gi din egen innsats med å kommunisere denne bevegelsen?

- Tror ikke jeg skal kaste terning - det får andre gjøre. Og det er for tildig å sette to streker under svaret. Det jeg tror alle i Frp er enige om er at vi har lært mye underveis. Vi har gjort mange feil og noe riktig. Og så forsøker vi å lære av feilene våre. Det er en konstant kamp for å bli bedre, sier Larssen

Etter å ha bykset frem på meningsmålingene ifjor høste, gikk Fremskrittspartiet (Frp) svakt tilbake på DNs partibarometer for desember. Partiet hadde da en oppslutning på 16,6 prosent, en nedgang på 1,6 prosentpoeng sammenlignet med novembermålingen.

Larssen melder seg ut av laget som skal kjempe for fortsatt regjeringsplass om halvannet år, men hevder han er optimistisk på partiets vegne.

- Vi tror også på at det er mulig å vinne valget i 2017, også som lillebror i regjering.

Skilles som gode venner

- Har din avgang sammenheng med at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen tvang deg til å snakke med lokallagene til Frp?

- Ha, ha, ha, ha. Det er vel omtrent like sannsynlig som at Donald Duck hadde noen påvirkning på min beslutning. Jeg og Frp forlater hverandre som veldig gode venner. Jeg kommer til å forbli medlem i partiet og utelukker ikke en retur på senere tidspunkt.

- Du kjenner jo nå alle de mørke hemmelighetene på innsiden av Frp. Hvilke begrensninger legger dette på hvilke oppdrag du kan ta som pr-rådgiver?

- Det er viktig for meg å understreke at fra den dagen jeg orienterte partiledelsen og gruppestyret om at jeg sa opp for å gå til kommunikasjonsbransjen, så har vi vært skjønt enige om at jeg umiddelbart skulle tre ut av den innerste sirkelen i partiet og kutte kontakten med regjeringen. Dette skjedde tirsdag morgen og var noe vi gjorde nettopp for at det ikke skal kunne stilles spørsmål om habilitet, sier den nyslåtte pr-mannen.

- Er det ting du ikke kan jobbe med i en karanteneperiode?

- Nei, i min type stilling er det ingen karantenebestemmelser som gjelder. Hadde jeg vært statssekretær ville det automatisk vært tre eller seks måneders karantene. Men vi er enige om at det likevel er ryddig at jeg umiddelbart kobles fra alle oppagver som har med regjering og den innerste sirkel i Frp å gjøre, sier Larssen.

Karaoke-konge

André Melchior Larssen er tre ganger Norgesmester i Elvis-karakoe og vant sitt siste NM ifjor. Men han har nå varslet at det ikke blir aktuelt å stille i et nytt NM i 2016

- Har dine Elvis-karakoeferdigheter noe med ansettelsen i Rud Pedersen å gjøre?

- Nei dette har ikke vært en del av ansettelsesprosessen. Jeg tror nok ikke jeg blir hentet til Rud Pedersen på grunn av mine karaokeresultater, sier Larssen.

Parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik i Frp gir Larssen strålende skussmål.

- Han har gjort en strålende jobb og jeg synes det er svært leit å miste ham. Jeg ville strukket meg langt for å beholde ham. Men når du jobber på Stortinget og skal ha kontakt med representantene 24 timer i døgnet og dessuten være bindeledd mellom parti og regjering, er det en forferdelig stressende jobb. Jeg har forståelse for at han vil gjøre noe annet, sier Nesvik.

Ida Krogh, nåværende informasjonsleder i Frps stortingsgruppe, konstitueres i stillingen som kommunikasjonssjef.

- Hvilken kravspesifikasjon vil dere gå ut med når dere søker en permanent etterfølger?

- Vi ser både på innretning, arbeidsdeling og ulike måter å gjøre dette på, før vi bestemmer oss for endelig løsning, sier Harald Tom Nesvik.

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

Les også:

GK henter sjef i Danmark  

Plomberer TV-en for å slippe lisensen

Roger Pihl teller og analyserer all reklamen han mottar i postkassen sin (se video):

Roger Pihl har i elleve år telt og analysert postreklame
Her er hans dom over 2015.
02:13
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.