Justisdepartementets informasjonsfilm "Trygghet i hverdagen" har fått krass kritikk for at den fremstår som propaganda. Justisminister Anders Anundsen intervjuer i filmen flere polititopper som skryter av at det går bedre med ham som justisministeren.

- Da jeg så Anundsens video i går, tenkte jeg at her må vi jo gi et tilsvar, sier Geir Pollestad, om sin egen video.

Se Geir Pollestads skrytevideo (Artikkelen fortsetter under)

Geir Pollestads skrytevideo
Senterpartiets Geir Pollestad parodierer justisminister Anundsens skrytevideo.
02:46
Publisert:
 

Pollestad sier at han jo reagerte på at Anundsens video var « veldig pompøs».

- Men først og fremst reagerte jeg på at han har brukt sitt embetsverk  på å lage noe som er en skrytevideo for Frp, midt i valgkampen. Her har Anundsen gått milevis over streken av hva som er akseptabelt å bruke embetsverket til.  Jeg reagerer på det. Dette er en propagandafilm for Frp.  Anders Anundsen har også rykte på seg for å være vanskelig å få i tale for pressen, i vanskelige situasjoner.

Pollestad sier Anundsen i 2010 selv tok opp i Stortinget behovet for kjøreregler for bruk av embetsverket i valgkampen.

Han mener Anundsen nå skaper grunn for slike regler.

- Jeg mener statsministeren nå må ta en runde med sine statsråder, og klargjøre hvilke kjøreregler som skal og bør gjelde, sier hun.

- Statsministeren må rett og slett ta affære?

- Ja, her er det definitivt behov for å bevisstgjøre om hvilke kjøreregler som gjelder.

I sin egen video sprader Pollestad langs billedrekken av stortingsprominenser, og  setter seg selv i kontekst,  hvoretter han intervjuer en partiansatt om hvorvidt han er en god sjef.  Deretter påtreffer han komitemedlem  - og tidligere justisminister Knut Storberget(Ap)  – som må svare på om Pollestad er en god komiteleder.  Det kan Storberget på det aller sterkeste bekrefte.

- Filmen hadde nok en kostnad på null,  ler Pollestad.

Ikke propaganda

Justisminister Anders Anundsen avviser i et intervju med DN at det dreier seg om propaganda.

– Dette er ikke en Frp-film i det hele tatt. Denne handler om informasjon om hva departementet har gjennomført for regjeringen. Dette er en informasjonsvideo fra justis og beredskapsdepartementet med gjennomførte tiltak på vårt område. Det kunne vi gjort gjennom å bruke internett, papirbasert eller andre typer medier, men mye av det vi holder på med egner seg godt for videoformat. Derfor ville vi prøve det denne gangen, sier han.

– I og med at dette oppfattes som Frp-propaganda, er det aktuelt å betale tilbake fra Frps partikasse?

– Dette er en ren informasjonsvideo fra justis og beredskapsdepartementet og som er gjennomført innenfor departementets portefølje. Det er en del av den normale informasjonsvirksomheten et departement skal drive. Så har vi brukt film som virkemiddel denne gangen.

Les også:

- Dette er ikke en Frp-film i det hele tatt

- Si unnskyld til de ansatte som er blitt tvunget til å stille opp

Hvem holder folket med – justisministeren eller journalistene?  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.