Denne helgen kan det bli gullmedalje i friidretts-EM til Norge.

Fredag vant Filip Ingebrigtsen nemlig overbevisende i det første heatet med tiden 3.40,23. Deretter kom storebror Henrik i det tredje heatet inn til annenplass med 3.39,66.

– Filip vant så klart at det var en fryd å se på. Han er medaljekandidat og kan vinne «hele dritten», sa pappa Gjert Ingebrigtsen til NTB etter løpet.

Han slo fast at den yngste av de to sønnene som løper i EM er inne i en fin flyt. Det var også eldstemann Henrik enig i.

– Han kan vinne gullet. Det er det ingen tvil om, men vi kommer ikke til å samarbeide i finalen, for det er det ingen andre som gjør. Vi kan ikke jukse på den måten, smilte Henrik Ingebrigtsen til NTB.

I fjor møtte DN den uvanlige løpefamilien på samling.

I tillegg til Henrik og Filip, er også lillebror Jacob Ingebrigtsen (15) et lovende løpetalent.

Alle de tre brødrene trenes av faren Gjert Ingebrigtsen, som til daglig er fulltidsansatt logistikkansvarlig i Ahlsell. I tillegg til å være pappa for sine syv barn - hvorav den yngste er under tre, har han også blitt bestefar. Men:

– Vi er en helt alminnelig familie, fastslo imidlertid Gjert da DN snakket med ham og storfamilien i fjor.

Flere lovende nordmenn

Ingebrigtsen-familien er imidlertid ikke de eneste som kan ta medalje denne helgen. Det kan også mellomsdistanseløper Ingvill Måkestad Bovim (34).

Hun gikk kontrollert og greit videre til finalen på 1500-meteren med tiden 4.11,54.

– Jeg gjorde det jeg måtte i dette løpet, verken mer eller mindre, sa hun etter løpet.

Bovim har 4.09,09 som årsbeste denne sesongen, og er dermed et stykke unna OL-kravet på 4.05,50. Dette blir dermed hennes neste mål, selv om en EM-medalje også kan være innen rekkevidde.

- Etter det jeg har sett fra disse to semifinalene er det ingen her som er veldig rå. Dermed er medaljekampen helt åpen, slik jeg ser det. Alle som stiller kan være med i medaljekampen søndag, også jeg.

Hekkeløper Amailie Iuel (22) skal løpe semifinale i 400 meter hekk lørdag. Også hun har OL i sikte som årets store mål.

– Treneren min vil at jeg skal komme meg til OL. Hun prøver å toppe formen til OL, selv om hun skal passe på at jeg er i bra form her også, sa Iuel til NRK på spørsmålet om hvor nær hun er toppformen.

Følg DN Aktiv på Facebook for nyheter og tips om trening og treningsbransjen.

 

Les også: Vil ha slutt på at personlige trenere opptrer som kostholdseksperter

Pt-er som tar mer utdanning får ikke mer lønn

Jakter på ekstremrekord i Himalaya  

 

Se DNtv:

- Din riktige løpsteknikk kommer av seg selv
Tidligere løpedronning Ingrid Kristiansen (60) mener flere bør fokusere på å komme i bedre form - enn å løpe "riktig".
00:59
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.