Ifølge Natur- og miljøbarometeret som direktoratet legger fram onsdag, sier 66 prosent at de ikke ønsker at det skal bli lettere å få tillatelse til å kjøre snøscooter i utmark.

– Dette er gledelig resultater, sier Siri Meland, friluftspolitisk rådgiver i Norsk Friluftsliv.

Hun mener kartleggingen viser at det er stadig færre som ønsker snøscooterkjøring for moro skyld i norsk natur. Undersøkelsen viser at motstanden mot snøscooterkjøring har økt med 6 prosentpoeng fra 2012 til 2014.

– Dette bør regjeringen ta hensyn til. Dette må tolkes som en betydelig motstand mot frislipp, sier Meland.

Trass i store protester fra miljø- og friluftsorganisasjonene har regjeringen gitt tillatelse til over 100 kommuner til å delta i en forsøksordning med fornøyelseskjøring med snøscooter i utmark. Ordningen skal gjelde i fire år.

Både Norsk Friluftsliv og flere andre organisasjoner har klaget ordningen inn for Sivilombudsmannen.

Motstanden er enda tydeligere når det gjelder motorisert ferdsel generelt i naturen. Her mener 77 prosent av de spurte at det ikke bør bli lettere å få tillatelse.

Les også: Sivilombudsmannen nektes snøscooter-innsyn
 


Forsker mener snøscooterrapport misbrukes  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.