Forsker Margrete Skår ved Norsk institutt for naturforskning mener en evaluering av det forrige forsøksprosjektet med snøscooterkjøring tilbake i 2005, blir misbrukt.

Flere tilhengere av rekreasjonskjøring med snøscooter har i ettertid hevdet at forsøksprosjektet fra 2001 til 2005, var vellykket. Margrete Skår som evaluerte forsøksprosjektet, sier det er feil å framstille forsøket som en suksess, skriver Aftenposten.

Solberg-regjeringen har varslet at alle kommuner som har søkt, kan få være med i en forsøksordning der kommunene selv kan gi tillatelse til fornøyelseskjøring med snøscooter i utmark.

Klar hovedkonklusjon
– Myndighetene løper en stor risiko ved å videreføre forsøksordningen til 108 kommuner, sier forskeren og understreker:

– Vår hovedkonklusjon var klar: Å innføre nye kjøreformål – som rekreasjonskjøring i tillegg til nyttekjøring – førte til økt støy og trafikkbelastning totalt sett i forsøkskommunene. Hovedkonklusjonen i rapporten har ofte stått unevnt i ettertid, samtidig som andre resultater er vridd på, noe som jo ikke er uvanlig ved sterkt politiserte saker, påpeker hun.

Les også: Dyp mistillit til ministerens scooterprosess (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.