Verftsgruppen Aker Yards var en kort periode børsens desiderte vinner mandag. Aksjen steg over 20 prosent. Det fikk Oslo Børs til å innføre pause i aksjen for å undersøke om det var ulik informasjon i markedet. Følg aksjen her.

Pressetalsmann ved Oslo opplyser at børsen ikke fant noe mistenkelig etter å ha snakket med selskapet og andre aktører.

- vi fant ikke noe spesielt og føler oss sikre på at det ikke er ulik informasjon i markedet. Derfor var det ingen grunn til å opprettholde børspausen, sier Tor Arne Olsen til DN.no.

På det meste var Aker Yards opp 21 prosent, og selv om Pareto er den suverene storhandleren i aksjen mandag, var det SEB Enskilda som kjøpte mest på de høyeste kursene.

- Det er ikke ulovlig å kjøpe på høye kurser. Vi har kontaktet meglerhuset og ikke funnet noe som tyder på at det er ujevn informasjon, utdyper Olsen.

Storeieren STX har tidligere i dag informert markedet om at EU godkjenner det koreanske selskapets kjøp av 39,23 prosent av selskapet.

Les også: OK til Aker Yards-kjøp

Det var viktig for STX at godkjennelsen kom på plass før generalforsamlingen som finner sted 21. mai.

Les også: Tenker langsiktig med Aker Yards

Også Per Sæviks Havyard Invest har kjøpt seg opp til en større aksjepost i selskapet de siste månedene. Med en post på 5,59 prosent har Sævik varslet at han ønsker endringer i styret.

Aker Yards-valgkomité har ikke avsluttet sitt arbeid. Til tross for at generalforsamlingen er om drøye to uker, foreligger det ingen innstilling ennå.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.