STX har sterk tro på det langsiktige potensialet i Aker Yards, og vil være som en industriell partner med "mål om å realisere dette langsiktige potensialet". STX mener det er vitalt å beholde Aker Yards konsernstruktur.

Det opplyser STX i en pressemelding mandag, i forbindelse med EU- godkjennelse av STXs kjøp av 39,2 prosent i Aker Yards.

Aker Yards-aksjen steg kraftig i dag - handelen ble stoppet - og stupte igjen etter at den kom i handel: Sjekker Aker Yards

"På tross av de operasjonelle utfordringene Aker Yards nå møter har STX sterk tro på selskapets langsiktige potensiale og dets evne til å beholde og utvikle sin kompetanse og teknologi i Europa, og dermed sikre og styrke sin posisjon som et ledende skipsbyggingsselskap. STX vil agere som en industriell parter for å assistere i å styrke gruppen vitale forretningsområder med mål om å realisere dette langsiktige potensialet", heter det.

STX mener det er vitalt å beholde konsernstrukturen i Aker Yards for å la selskapet skape aksjonærverdier, sikre kompetansen og bedre konkurranseevnen.

-Vi kan nå konsentrere oss om å være en aktiv aksjonær og ser frem til å støtte Aker Yards, ledelsen og styret i å utvikle Aker Yards til å bli et ledende selskap i høyendesegmentet av shipping og verftsindustrien, sier styreformann Duk-Soo Kang i STX i en kommentar.

Ifølge Aker Yards vil valgkomiteen i selskapet offentliggjøre sin innstilling til styresammensetningen på selskapets internettsider før den ordinære generalforsamlingen 21. mai.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.